Automaatbak spoelen | Automaat bak spoelen in Twente
  • 074-2916666

Automaatbak spoelen

Automaatbak spoelen of flushen is het met specialistische apparatuur onder verhoogde en constante druk verversen en reinigen van de automatische versnellingsbakolie.

Door de automaatbak te spoelen en zo de olie te verversen en door de automatische transmissie inwendig te reinigen kan 80% van de onderstaande klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Gegarandeerd is het niet, maar de effecten zijn over het algemeen uitermate positief en u bespaart veel geld met het voorkomen van dure reparaties, revisie of vervanging onderdelen.

 

Herkent u de volgende klachten? Wellicht is dan het spoelen van de automaat iets voor u!

 

  1. De versnellingsbak stottert.
  2. De automatische transmissie weigert.
  3. De automaat schakelt matig.
  4. De automaat bonkt.
  5. Er is sprake van verminderd vermogen .
  6. De automaat slipt tijdens het schakelen.
  7. Het motortoerental schiet omhoog tijdens het overschakelen.
  8. De auto trilt tijdens het optrekken of rijden.
  9. De versnellingsbak maakt een raar geluid.

 

Door vervuilde automaatbakolie kunnen de oliekanalen verstopt raken en de lamellen vervuilen. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd of gerepareerd moet worden voor vele duizenden euro’s. Zelfs bij lage kilometerstanden kan dit al voorkomen. Om deze reden is het verstandig om uw automaat eens in de zoveel tijd preventief, professioneel te laten spoelen en reinigen. Onderhoud loont.

 

Wat is het verschil tussen het verversen van de automatische versnellingsbakolie en het spoelen en reinigen (flushen) van de automatische versnellingsbak?

Het verschil is dat bij alleen het vervangen van de olie er enkele liters olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achterblijven. Alleen door met draaiende motor de automaatbak onder druk te houden en met schone olie en reinigingsmiddel door te spoelen, zijn die liters te vervangen. Deze automaatspoelmachine zorgt er dus voor dat alle olie in de automaat, de koppelomvormer en de warmtewisselaar wordt vervangen door nieuwe, schone olie

Webdesign: Art of Creations